Pages

Tuesday, December 20, 2011

~LaST fAreWell pArtY~......

mari-mari aq mau citer pasal last farewell in form 6.........
senget pnyer minahh...hahaha....last farewell hurmmm buat best tpy ble kenang sedey...serius sedey bile bt party untuk class seblom exam stpm..yelarh...dak2 class aq bz nk n nk bt jgk party class...mule cadang nk bt tyme rayo...plih tarikh pnyer plih lngsung ta bt...buat nye mse rayo hajy...elok larh too...hahaha...but semua nya berjalan dgan lancar..Alhamdulillah...siap bahgi2 tugas...ko bwk neyh aq bwk neyh ko bwk too...dye bwk neyh....bwk n bwk jdy larh byk mkanan nyer...aq bwk ayam goreng..ayam goreng...bak kate upin-ipin kih3....4 pagi ooo bngon goreng ayam....ngantok seyh...huhu..tpy seronok plus excited...mase too gabung dgn satu class neyh...sbb class dyeorng pown ta bt agy party then gabung larh class....tyme too mule larh smue org kene pujy dgan ckgu yg masing2 pndai msak...sodap2 lark too....haahahhaha....kembang jup idung mato buntut...pas too kuncup blik..ngeh3....mkn n mkn...borak n borak...brgmbr n brgmbr...at last dah tyme...kemas larh class then aper agy bersureiii....then balik tgk gmbr gelak sorang2 mcm org gilo...hahaha...ualls smue knagan neyh ta kan aq lupe....manis pnyer knangan..hehehehehe....


wif my honey baney..hehehe...

ta daaaa....siap kek meyhh....4 tande nyer...
4 principal A...hehehe










anak dara semua nyer sibuk nak hamik gambar dgan keke.....










neyh larh teacher2 kami....huhuhu...we all love u teacher2...ngeh3

tu diaaaaaa...makanan nya....byak kn...
nyum2....

syg kamu..kamu..n kamu...ima,hanna n yuni...
bff 4ever....

Friday, October 14, 2011

ahummmmm...entry bawu....:)

ermmmm lamernyer ta update blog aq neyh...
rase dkt dua bulan kowtt....kowttt larhhh......ngehhhh3....
entry kaly neyh nak cter pasal aper erk???
cter pasal aper yg trjady slame dua bulan neyh larh kay3...
huaaaa...macam2 yg terjady dlm mase dua bulan neyh...
dgan aq trial....itu ini...itu ini....macam nak pengsan akhirnyer....
but ta boley nak pengsan dolu....
pade tarikh 14 ary bulan 12 baru larh aq boley pengsan...
u know why....bcoz abis stpm lorhhh....
suke bler dah abis exam besar too...
bak kate org penentu mase depan.....
tapy satu yg aq ta sanggop nak tinggalkan
n ta sanggop utk berpisah...
thatz is my frenss....
will miss them...
rase sayang nak tinggalkan dyeorng...sbab bnyak kenangan
yg tercipta bersama dyeorng....
hopefully persahabatan antara aq,ima,hanna n yuni
ta kan berakahir begitu saja...
thankz too yuni n hanna sbab ttap bersame aq
even aq tgh down giler mase dpt result trial
ary too....
korang bg smangat kat aq supaye aq berusaha n berusaha
sampai aq brjaya....
thankz a lot my frenss
ta lupe jgak...kawan mati aq ima....
thankz sgt2 kawanku utk sgale nyer....
kalau diberi peluang aq nk brsame2 dgn korang
slame2nyer........




Monday, August 8, 2011

fUtsaL tymE wiF my fReND!!

dah lame aq ta update blog...ary neyh trase gatal tangan buka blog n trase gatal jari-jemari untuk mengupdate blog baru....malam neyh malam yg paling bosan bg aq..ta tao larh knp...so untuk hilangkan kebosanan aq,aq nak cter about futsal...aq ngn kwn2 aq gatal masuk fursal...saje testing dgn dyeorang...best gile maen futsal dgn dyeorang...pade hal mse too tournament..kih3..boley plak maen2 jerk!!...tapy aper yg aq semat dlm aty aq,aq maen just 4 fun....untuk menilangkan kebosanan aq...dan mencari kegembiraan aq bersama kwn2 aq...so far maen mmg klakar...lawan plak group bdk india...serius pngalaman aq maen dgn bdk india bt aq tergelak jer....mau ta nyer ader sorang bdk pompan neyh dah larh pomapn tapy prangai ta ubah mcm jantan...dah larh muke mcm monyet...haahhaha...jahat nye aq gelar name dye monyet tapy too larh knyataan nye..kih3...aper pown mase too really too said aq happy sgt...saat too saat yg ditingglkn oleh kami utk kenangan terindah......
gadis2 COMEL!!

ima belive she can FLY....hihihi

excited nak maen tyme ney...berdebar
pown ader gak!!hihi

haaaaa...pompan ney larh monyet...
tgk ganas ta dye maen...yang baju 
oreb tao bukan merah..kih3......hahahahahahah....

keletihan selepas bermain...heeeeeeee..
tpy ttap chilaxxxx...

abis jer maen fursal g lpak mkn kat
kdai ejarn burger....
n then bersurai larh kami....:P

Saturday, July 16, 2011

aNtoO bOnCeng ruShinG tOo wEdDing!!

huaaaaaaaaaaaa.....letih nyer ary neyh....
mule2 g tgk tayangan amal
HANTU BONCENG n then rushing gi kawin
spupu pulak...tired ta terkate...
aper pown ary neyh ary sronok bg aq....
hahaha...
seronok tgk org kawin....biler larh nak kawin yerrr...
memang gatal...
belaja pown ta abish agy...
huhuhu....
anywere TAHNIAH diucapkan utk
akak sdare sbab selamat pown nikah 
ary jumaat n selamat bersanding ary neyh...
congrates!!!

zizan wif juliana evans pown dtg sme2 lanacarkn
tayangan amal neyh!!huhu

aida,ima wif me...sempat hamik gmbr sblom tgk cter
antoo bonceng...

haaaaaa...neyh larh spupu aq yg kawin....
nice...smoge brkekalan hingga akhir hayat...:)

slalunyer DJ laky neyh pompan plak...
hahaha

tercangak sorang2...hurmmm...

wif iqbal senget....gambar pown senget..haha


Monday, July 4, 2011

k-POP malaysia....

engat malaysia ta der k-pop ker??
ader jer...
suke jgk larh dkt kumpulan mereka..
lagu pown best...
KUMPULAN VIP....
kumpulan neyh ala2 BIGBANG...
but oo kay larh gak...
huhu...


























inDahnYer bRogA hiLL....

the best moment in life apabila
jejak nyer kaki ku di BROGA HILL...serius
ecxited nak g broga tyme too...rase macam mimipi plak sampai
kat broga hill...tpy yang mnyedihkn aq,
aq ta dpt naik smpai stage ke4...
disebabkn aq muntah2 ta mkn pagi...
serius trase mnyesal ta smpai ke puncak broga...
aq just smpai kat stage 1....too pown rase
gembira sangat2...abis stpm rancang
nak pegi lagy...hehehe



here i come...smpai2 teroz ddok...
keletihan...






















  seronok kawan aq mendaki....huhu


 keindahan broga hill yg dilitupui kabus......





3 super hero yg smpai ke puncak prtame rasenyer...hahaha









engat an patung rupe2 nyer anjing betol...
nasib ta g pegang..
kah3.....










brutal larh ima a.k.a 
mondokkk...
but i loikeee it...
hehehehe

 jum hanna nek sane...pde hal ta nek pown
hahahahah...



jdy model terendam kjup....
huhuhuhu....







sharing is caring right yuni....
hehe...
ta kan lupe kenangan neyh sampai ble2
pown...klu diberi keizinan
kite pegi same2 yer wahai kawan2 ku....
lurfffff uolsss....

Saturday, June 18, 2011

jAdi laRh pEndEngAr yAnG sEtiA....

tajuk kali neyh...
its about jadi pendengar setia...
ta kira larh kawan,parents,adiq2 n who ever are arround us..
ta kan nak biar kan seseorang too pendam perasaan dia kan..
we us frend bantu larh ckop hanya menjadi pendengar atau pun memberi nasihat
cikit...
so kaly neyh nak share tips untuk menjadi pendengar setia pula...


  • Apabila orang bercerita tentang apa jua masalah jangan lah kamu jadi seperti batu..berilah respons dengan apa yang dikatakan..paling tidak pun sekadar anggukkan kepala dan sebagai nya..
  • Berikan perhatian penuh ketika mendengar kata-katanya dan jangan sesekali menyampuk..
  • Lebih baik lagi kalau ditanyakan beberapa soalan menunjukkan minat kamu dengan apa yang dikatakan.. 
 
cara terbaik untuk kamu berikan respons adalah kamu boleh
katakan padanya kamu setuju dengannya dan caranya sungguh bijak..
pujian haruslah dinyatakan dengan ikhlas dan tidak perlu memaksa diri untuk memuji..
yang benar katakan sahaja..jagna terlalu sombong dan ego untuk meluahkan nya..
dengan cara ini,ia boleh membuatkan orang yang berinteraksi dengan kamu berasa
bangga dan selesa dengan kamu...

PETIKAN REMAJA.....

Friday, June 3, 2011

tyDo pown TermImpi2 lAgu bEst Neyh!!!

best larh lagu PERPISAHAN INI...
sampaikan aq tydo lagu too terngiang2 kat tlinge aq!!
memang dasyat tol..
bukak ternet jer msty baka utubes...
sebab nak tgk video klip neyh...
yuniiiiiiii....my frend!!
kiter hamik gambar byk2 nak...
then kter edit gambar kter
letak lagu neyh...
hehehe...
boley yer..yer..yer..yer...
nnty hasil nyer jady cm video kat bawah neyh...
weeeeeeeee

Wednesday, June 1, 2011

iNdahNya BiLa iBu jAdi BFF!!!!

Dah menjadi biasa dalam kehidupan kita specially gurl berkongsi rahsia bersama rakan sebaya berbanding dengan insan yang paling akrab seperti ibu,ayah or may be adik-beradik...Senario nie terjadi mungkin sebab segelintir daripada golongan remaja lebih mempercayai rakan sebaya mereka berbanding ahli keluarga mereka..so...why not remaja sekarang lakukan perubahan..Mulakan satu hubungan kekeluargaan yang lebih sihat dengan ibu tersayang..Mesti best kan if si ibu bergandingan jadi sahabat kita..Ibu kita boleh jadi more than sahabat kita..Ader bebrapa tips for remaja mulakan perubahan nie...



  • Mulakan dengan perbualan...
Sebagai langkah awal untuk si remaja memulakan perhubungan yang sihat antara ibu n anak ofcoz larh dengan perbualan..bukan senang untuk mendekati perasaan antara satu sama lain but still boleh dibentuk..Apa yang penting kedua-dua belah pihak mesti menonjolkan sikap perihatin di samping hormat menghormati antara satu sama lain..Dalam hal nie bukan anak jer perlu menghormati TETAPI si ibu juga perlu sama menghormati dan memiliki perasan yang sama seperti si anak itu..Memang larh pemikiran si anak dengan si ibu nyata berbeza tapi boleh diselarikan dengan adanya sifat tolak ansur dan saling bertimbang rasa antara satu sama lain..




  • Tonjolkan minat..
Secondly si anak mesti larh menunjukkan rasa minat dan kesungguhan untuk cuba mendekati si ibu..Menerusi perbualan demi perbualan,mereka boleh berusah untuk mewujudkan keakraban itu..firstly si anak mesti larh mulakan topik-topik yang santai,dengan kaedah ini si anak dapat mengenal pasti sejauh mana si ibu berminat untuk mendengar or memasuki dunia remaja..Walaubagaimanapun jangan terlalu mudah berputus asa jika maklum balas yang kita terima daripada si ibu tidak seperti yang kita harapkan..Mungkin kita perlu memberi si ibu masa dan kesempatan untuk lebih memahami jiwa remaja seperti kita..Al maklum larh kedua-duanya membesar di era yang berbeza..so..masing-masing perlu bersikap terbuka dan banyak bersabar dalam mewujudkan keserasian.. 
  • Saling mendekati..
Selain berkongsi cerita mengenai aktiviti harian, si anak n si ibu perlu sama-sama berkongsi minat dan saling mengenal pasti minat dan kegemaran masing-masing..tak salah kan jika kita yang mulakan dulu berkongsi minat kita dengan ibu kita..contohnya mengajak bershopping,keluar makan bersama-sam n macam-macam lagi..Di kesempatan ini kitaberpeluang berkongsi pelbagai cerita bersama ibu kita..Selitkan cerita rakan-rakan sebaya kita atau kita boleh berkongsi rahsia cinta kita kepada ibu kita..Kita mesti bijak memilih topik perbualan..INGAT!!lakukan secara berperingkat bukannya sekali gus..Mungkin pada peringkat pertama kita cerita tentang rakan sebaya kita di sekolah or kolej n peringkat kedua barulah kita buka cerita tentang secret admire or kekasih hati kita...



    • Terbuka dan saling menerima..
    Dunia kita berbeza tetapi perasaan kita sama..Kita sama-sama memiliki perasaan marah,suka,duka,benci dan sayang..jadi tak salah si ibu n si anak menjalinkan satu perhubungan persahabatan yang murni..Apa yang paling penting kita sama-sama perlu membuka minda dan sentiase bersifat terbuka dalam menerima kelemahan antara satu sama yang lain..Ketepikan sigat EGO yang ada dalam diri kita,sebaliknya lahirkan perasaan ambil berat dan tolak ansur antara satu sama yang lain agar hubungan persahabatn yang terjalin itu mudah meresapi si anak n si ibu... 













Jadikan diri kita nie mengutamakan keluarga...keluarga jauh lagi penting dari segalanya....:)

Friday, May 27, 2011

oNe mOre fAktA.....-FAKTA TENTANG BABI-....


  • Dari segi genetik, babi mempunyai persamaan DNA yang hampir serupa dengan manusia. Sebab itulah banyak ujian perubatan dijalankan ke atas babi sebelum digunakan oleh manusia..
  • Jantung babi pernah digunakan untuk menggantikan jantung manusia semetara menunggu penderma yang sesuai. Insulin juga diambil dari pankreas bai kerana ia lebih hampir dengan struktur kimia manusia.
  • Genetik menyerupai manusia boleh sebabkan penularan penyakit antara spesies (cross spesies). Sekiranya ini berlaku, wabak teruk mungkin berlaku kerana ketiadaan ketahanan badan bagi penyakit baru..
  • Menjadi hos bagi cacing pita dan manusia adalah sebagai hos kedua. Daging babi yang tidak dimasak dengan betul, mampu menyebarkan telur cacing pita kepada manusia. Selain itu, penjagaan kebersihan yang tidak sempurna semasa penyembelihan babi, membolehkan cacing pita merebak..
  • Sistem biokimai babi mengeluarkan hanya 2 peratus dari seluruh kandungan asid uriknya, sedangkan 98 peratus lagi sisanyan tersimpan dalam tubuh, menyebabkan ia adalah haiwan yang sangat kotor!...
fakta yang sebenar2 nye....
hurmmmmm... 

~faKta mEnariK~




  • otot terkuat yang ada di tubuh badan kita adalah lidah...
  • setiap kali bersin jantung kita akan berhenti selama 1 milli-saat..
  • bersin yang terlalu kuat mampu mematahkan tulang rusuk, memutuskan pembuluh darah di kepala atau leher dan boleh mengakibatkan kematian... 
  • jantung manusia boleh mengepam darah sejauh 30 kaki...
  • memakai headphone selama satu jam dapat menstimulasikan perkembangan bakteria dalam telinga sebanyak 700 kali ganda...
  • lelaki lebih tersedu berbanding wanita...
  • wanita berkelip 2 kali lebih banyak berbanding lelaki...

eyaaaaa...semua ini fakta belaka.....
hehehe

Tuesday, May 17, 2011

LiRiK lAgu BERUBAH with VIDEO....

NORA ELENA.....


(Reen Rahim)
Berikan ku waktu untuk bersamamu
Meniti hari…

(Erry Putra)
Tak puas bagiku
Dan kau pun berlalu
Tinggal ku sendiri…
Gelap seluruh jiwaku..
{hooo…}

(Reen)
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…

(Erry)
ohoo..
Kau yang kukenali
Dan kini menjadi
Insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati
Meniti hari…

(Reen & Erry)
Semuanya telah berakhir
ohooo..
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
hooo…
Semuanya telah berakhir…
{Wooo woo.. woo..}
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…

(Reen)
Oh.. Kasih…

Friday, May 13, 2011

sELeSai sudaaAA orIeNtasi lOwe 6....

serius letih minggu orientasi neyh....
wlaupown aq skip selase ta dtg tpy letih dye
ta berskip larh...hehehe
yang best nyer student lower smuenyer
sporting2..tpy ader larh yang ta sporting mcm
org india n cina...
but after 2 day aq nmpak perubahan dyeorang
sporting larh jgk...
thankz sesangat kt ketua n penolong kumpulan
aq bcoz mainkan peranan...n akhirnyer dpt bersme2 jlankan tugas
dlm kumpulan..good job...
ary yg paling meletihkan aq ary khamis
serius letih tyme too...
ary penutup orientasi...
tpy berjalan dgn lancar...
then bt jamuan mkn bersme2 junior...
aq dlu ta mcm too pown...skunk jer bru bt...
mmg ta aci botol....
hahaha....
badge 2011/2012 larh best...
aq tinggalkan gmbar utk tatapan...
hehehehe


 student lower 6 seramai 150 org...
terbaikkkk...

tuan presidonnnn bukan maen bz..
kah3...

 telematch tyme...


this is my group..huhuhuhu

 mcm dancing group jer....

keluarga bahagia...
kah3

Wednesday, May 11, 2011

perasaan SEDIH...KENAPA????


letih larh layan perasaan sedih neyh....
mungkin asyik eppy jer kan bler tyme sedih
rase benci kenapa mesty kter sedih....
penat layan dengan orang yang sebenarnye
ta layan kter neyh...
seolah2 dipinggirkan...
bler kter mendekati dye,dye pulak menjauhkan
dirinya...n hnye akan rapat dengan dye nak rapat jer...
aq ader haty n perasaan weyhh...
bt plan tanpa aq tahu...
bt keputusan tanpa aq tahu....
aq neyh sape????
cube aq bt ko aper perasaan ko...
tahu ko rase sakit haty pnyer kan...
tapy aq ta hamik pott pown.......
aq just biarkan jer....
orang selalu ckap sakit too sekejap jer...
akan datang aq akan rase gembira pulak...
ta banyak sikit pown jady...
tapy satu yang ko perlu tahu aq ta pernah
benci ko....
tapy ko jer yang seolah2 ta puas haty dengan aq...
4 ur in4mation aq ta pernah buruk2 an ko
dekat sape2...
aq citer smue nyer baik2 pasal ko...
ta pernah sekelumit pown aq citer keburukkan ko...
tinggal lagi bper bulan jer...
utk aq abis kan pengajian aq dkt skolah...
abis jer n aq dpt further study aq...
ko jgan ar risau aq akan jarang
jumpa ko....
aq ta kan sesak kan mate ko dengan
ader nyer aq....




RINTIHAN SEORANG INSAN........

Friday, May 6, 2011

MiMipiKu aNdAi jAdi kEnYataaN...

perghhhhhh...sedap mimpi seorang pelakon neyh...
dah arr aq minat dye gler2....
ishhhh3
sedar2 mimpi jer....
borak bagai nak rak dgn pelakon neyh...
siap hamik gmbar bnyak2..
kawan aq jdy
photographer...
makkkk aiii berposing mcm2 
gayo!!
kan best dpt jmp btol2
n hamik gmbr btol2...
ta kan terjadi agak hehhh...
seronok gler mimpi smpaikan ta nak
bngon dri tydo...
alangkah bagoz mimpi aq jdy knyataan
jmp dgn pelakon neyh....
tarraaaaaaa



Tuesday, May 3, 2011

sedih hati...terasa hati...kecil hati...




hari neyh serius aq rase sedih...ta tao knper...
sbab aq dah bnyak kali kowt masuk lewat subjek p.p...
hari neyh ckgu tegur aq ima n aida...
sye bukan saje2 ta nak masuk class ckgu...
tpy tugas sbgai seorang ahli lembaga kpperasi n ckgu 
mengharap kn kami bt kn kami tersepit...
klu ta tolong salah...
klu tolong pown salah...
sye ta der plihan ckgu...
sye tao lately neyh sye masok terlalu lewat ader too
smpai dah nk abis wktoo bru sye masok class..
sebenarnyer mase too sye cube untk abis kn
taip nama2 pelajar dlm sijil...
sye dah ta snggop biarkan saja...
sye ta nak ckgu koperasi mngate sye...
sye malas n so on...
wlupown sye tao mgkin ckgu ta kn  ckp
tpy too dah tugas sye...
sye cube nk abis kn sbab sye ta nak wktoo
pembelajaran sye terganggu disebabkan hnye menaip 
sijil2 too...
hari neyh plak sye n kwn sye ditugaskan
utk membalot hadiah2...
kene siapkan hari neyh jugak disbabkan nak pkai esok..
no matter wat sye bt jgk wlpown sye pk ckgu akan
marah sye masok class ckgu lmbat...
tpy ta der sape nk tlong kami balot hadiah2 too
yang ckgu kperasi harapkan hnyer kami...
dgn tidak membantah sye akur dgn pertolongan ckgu yg mngharapkan kami..
sye tao ckgu azlina dah bnyk bertimbang rase
dgn kami...
sye berterima kasih dgn ckgu...
kami tao ianya silap kami jugak...
kami cube utk mencari mase yg sesuai utk lakuakn tugasan kami
n kami jnjy kami akan masok class tepat pd wktoo nyer...
maafkan kami ckgu...